Fris, PaRi en De Uiver winnen de HorecaUITmuntend trofee voor gastvrijheid

Maandag 5 februari zijn tijdens De Lekkerste Nacht de prijzen uitgereikt van de HorecaUITmuntend trofee. De beste zaken op het vlak van gastvrijheid in de categorie dagzaak, café en restaurant werden beloond met een publieksprijs en een juryprijs. Dit jaar waren dat Restaurant Fris, PaRi en Café In den Uiver. De publieksprijs werd gewonnen door El Pincho, Hofje Zonder Zorgen en Bar Wigbolt. In een vol Patronaat en in aanwezigheid van vele collega’s werden de zaken in het zonnetje gezet.

Restaurant

De winnaar bij de vakjury werd Fris. Het restaurant aan de Twijnderslaan in Haarlem Zuidwest. Uit het juryrapport kwam het volgende naar voren: ‘Bediening met verhaal ‘storytelling’ en kennis. Gastvrouw nam de tijd en gaf ook aan hoe lang bijvoorbeeld het duurde voor het gerecht uitgeserveerd wordt.’ Nieuwkomer Diga kwam sterk naar voren als nummer 2. Mooie zaak met aandacht voor de gast en een uitgebreide uitleg over gerechten en wijn. Spaarne 66 met zijn spontane team van medewerkers kon ook nu weer de vakjury bekoren. De publieksprijs is gewonnen door El Pincho aan de Riviervischmarkt. Het restaurant van Paul van der Werff scoort al jarenlang hoog op het gebied van gastvrijheid.

Dagzaak

Bij de dagzaken was de vakjury onder de indruk van PaRi, de winnaar van de HorecaUITmuntend Trofee. Oordeel van de jury: ‘De bediening zit goed in elkaar en de service over de hele linie is dik op orde. Er wordt overzicht gehouden, lege glazen en servies snel opgeruimd en het geheel oogt en voelt als een gesmeerde machine.’ Op de tweede plek eindigt Hofje Zonder Zorgen en op de derde plaats Teestie. Net als vorig jaar eindigt Hofje Zonder Zorgen als eerste bij de publieksprijs. Een mooie prestatie van Marja Jochemus en haar team.

Café

Bij de café’s is de eerste prijs gewonnen door Café In den Uiver. ‘Een echte bruine kroeg waar je zeer vriendelijk wordt geholpen en van advies wordt voorzien. Niet alleen een fenomeen in Haarlem maar niet voor niets altijd benoemd in de Misset Top 100.’ Een mooi compliment voor het iconische café in Haarlem.  Op de tweede plaats eindigt de winnaar van vorig jaar Bar Wigbolt gevolgd door het Wapen van Bloemendaal. De Publieksprijs in deze categorie ging, net als vorig jaar naar Bar Wigbolt. Het team van Bar Wigbolt weet het hoge niveau vast te houden.

foto: Onno Hulshof

INFO

De Lekkerste Nacht

5 FEBRUARI 2018 | PATRONAAT HAARLEM | 21:00 UUR

is onderdeel van  HorecaUITmuntend | UIT IN 023

ook dit is een H&L ProductieOrganisatie

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem

https://henl.nl
info@henl.nl

Tel: 023 5 42 43 32

KvK: 33 26 76 27
BTW: NL8036.06.394B01

Ook dit is H&L Producties

HorecaUITmuntend

Haarlem Culinair

Bubbles & Bites